Puike Proeverij

Puike Proeverij - Om wijn drinken nóg leuker te maken


Het assortiment van Puike Wijnen schrijft je niks voor, daar gaan we prat op. Toch: hoe beter je een wijn leert kennen, hoe meer hij tot leven komt. En dat maakt wijn drinken alleen maar leuker.

Nieuwsgierig? Kruip mee achter de kurk (of draaidop) tijdens een Puike Proeverij.

Hoe doen we dat?

Neem de route de polderzonnetje richting de Krimpenerwaard en schuif aan onze keukentafel. Wij, Jos en Karin, helpen je onze wijnen te ervaren, te proeven en te beleven.We selecteren elke proeverij een thema; voor het seizoen, naar een streek of aan de hand van een type wijn kiezen we zes verschillende wijnen (Karin: “En een proeverij zonder bubbels is niks! Dus daar beginnen we altijd mee”). Je krijgt meer te horen over de wijnmaker, je maakt kennis met druiven, nuances en aroma’s – hoe het zit met de geuren, kleuren en smaken in je glas. Hiermee heb je een goed aanknopingspunt om de wijnbeleving uit te diepen. Uiteraard staan er knabbels op tafel en willen we weten wat jíj beleeft als je neus boven de wijn hangt. Praten over wijn vinden we namelijk een van de leukste dingen die er maar zijn.

Oh, mooi meegenomen: je maakt niet alleen uitgebreid kennis met het assortiment van Puike Wijnen maar ook met wat jij lekker vindt. Als je in de webshop vertwijfeld rondklikt, helpt een proeverij je gegarandeerd om de knoop door te hakken. Wie weet rijd je met een flesje of twee de Krimpenerwaard weer uit.

Wat doen we niet?

Een Puike Proeverij is geen cursus of hoorcollege, en ook geen borrel. Iedereen kan met de auto terug naar huis (maar de fiets pakken en met de watertaxi komen mag ook).

Waar zitten we?

In een historische boerderij te midden van polders, water en boerderijkatjes. Je weet wel, dat welbekende ‘er even helemaal uit zijn’? Dat gaat bij ons wel lukken. 

Ik wil ook! Hoe doe ik dat?

In de agenda kun je je aanmelden voor een van de proeverijen. We hebben ruimte voor 6 tot 12 proevers en zorgen voor een gezellige middag.

Mag ik een proeverij op maat?

Ja, dat kan zeker. We verzorgen maatwerkproeverijen qua wijnen, data, aantal deelnemers en locatie. Daarover kun je contact met ons opnemen, dan overleggen we graag de details.