Waarom ben je wijnboer geworden?
Holger: Hoewel ik opgegroeid ben in een familie van wijnboeren en wijnbouw heb gestudeerd, had ik grote twijfels over deze zeer technische manier van wijn verbouwen en maken. Na een half jaar op een wijnmakerij in Bordeaux te hebben gewerkt, ben ik van gedachten veranderd. Daar kwam ik er achter dat het proces van wijn maken echt een ambacht is, waarin je je eigen stijl en voorkeur kan ontwikkelen. Dat vind ik spannend!
Gabriele: Als wijnboer komen er een hoop liefdes samen. Liefde voor buiten zijn, de druiven, de Bourgognes. Na tien jaar als docent te hebben gewerkt, heb ik van mijn hobby mijn dagelijkse werk gemaakt. Sommige dingen bleven hetzelfde, als wijnboer moet je goed observeren, geduld hebben en ontmoet je interessante mensen, net zoals in de klas.
Wat is jullie visie op wijnbouw, wat probeer je na te streven?
We cultiveren hooggelegen wijngaarden, met winderige kleine terrassen, arbeidsintensief, maar met een onmiskenbaar karakter. We kiezen er bewust voor om niet verder uit te breiden, we willen alle werkzaamheden in de wijngaard en kelder zelf uit blijven voeren. We runnen ons bedrijf duurzaam, gebruiken geen kunstmest en herbiciden. We focussen op kwaliteit en hebben stekken van oude wijnstokken aangeplant, deze geven kleine druiven met intense aroma’s en veel concentratie.
Ons doel is om mensen blij te maken door ze te laten genieten van onze wijnen. Als mensen ons vertellen dat ze heerlijk hebben gegeten met vrienden en dat ze genoten hebben van onze wijnen, dan geeft dat ons voldoening.
Wat maakt jullie wijnen uniek?
We concentreren ons op het terroir in ons dorp in het hart van de Kaiserstuhl.
Wij willen diepgang en inhoud in onze wijnen. Wij willen geen expressief fruitige wijnen maken, maar wijnen met structuur en lengte. Ze moeten subtiliteit, lengte en complexiteit combineren met verkwikkend drinkplezier.
Warme en zonnige wijngaarden, maar op grotere hoogte (300 -400 m) en met winderig expositie. Dit geeft ons de kans om pure Burgunders te produceren die zuiver, elegant en levendig zijn.